اسید استیک
اسید استیک یا اتانوییک اسید در دسته بندی اسیدهای آلی یا اسیدهای کربوکسیلیک قرار می گیرد. اسید استیک مایع یک حلال پروتون دار هیدروفیل شبیه اتانول درآب است. اسید استیک در آب باهر نسبتی حل می شود.اسید استیک هم به صورت طبیعی توسط باکتری ها و هم به صورت مصنوعی در صنعت تولید می شود.این ماده با حلال های قطبی و غیر قطبی مانند کلروفام و هگزان نیز قابل انحلال است.اسید استیک دارای طعم ترش و بوی تندی است.

C2 H4 O2
کاربرد:
- تولید سرکه خانگی
- استفاده در تولید لاستیک
- برای تبلور مجدد برای خالص سازی ترکیبات آلی
- استفاده در تولید الیاف مصنوعی و پارچه
- در متابولیسم کربوهیدراتها وچربی ها نقش مهمی دارد
- استفاده به عنوان حلال
- استفاده در تولید استر،استیک انیدرید
- استفاده در صنعت پزشکی
- قابل استفاده در صنعت کشاورزی
خصوصیات
[table id=7 /]